Προς κατάργηση από τον Απρίλιο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

pistopoiitiko emvoliasmou

Τα κρούσματα κορωνοϊού μπορεί να είναι υψηλά, ωστόσο η κυβέρνηση μελετά την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, καθώς δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.

Η Κυβέρνηση επιθυμεί σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έως το Πάσχα, κι ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, αλλά και για να τονώσει εστίαση και λιανεμπόριο, που πλήττονται από την ακρίβεια.

Η χαλάρωση των μέτρων ξεκινά την 15η Απριλίου, που καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ενώ μειώνονται και τα self test στα σχολεία από δύο σε ένα την εβδομάδα.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τα rapid test για τους μη εμβολιασμένους στους εξωτερικούς χώρους εστίασης και στα καταστήματα λιανικής.

Τόσο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχουν ήδη κάνει λόγο για κατάργησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία ορόσημο είναι η 18η Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα).

Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφέ και μπαρ, ενώ θα μπορούν να εισέλθουν και σε καταστήματα λιανικής. Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι και οι νοσούντες δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν σε αυτούς τους χώρους το πιστοποιητικό τους.

Ωστόσο η μάσκα θα παραμείνει τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες, στους εσωτερικούς χώρους των εμπορικών καταστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ