Προς επαναδημοπράτηση ο κόμβος Αγίου Δημητρίου

IONIA

IONIAΤο πράσινο φως από το Υπουργείο Ανάπτυξης αναμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν στην επαναδημοπράτηση του κόμβου στον Άγιο Δημήτριο ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η αναγκαιότητα για αποπεράτωση του κόμβου αναγνωρίζεται από όλους, απομένει όμως η υπογραφή για την έγκριση ποσού 10 εκατομμυρίων ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα.

Ο κόμβος παρότι ανήκει στην Ιόνια Οδό, δεν περιλαμβάνεται στη σύμβαση παραχώρησης, καθώς είχε δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μερικούς μήνες μετά τη διακοπή των εργασιών και το λύσιμο της εργολαβίας, από την αρμόδια Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για να γίνει νέα προκήρυξη, που αφορά την ολοκλήρωση του έργου από το σημείο στο οποίο εγκαταλείφθηκε από την προηγούμενη εργολαβία, μέχρι και την οριστική και επίσημη παράδοσή του στην κυκλοφορία.
Αυτό που απομένει είναι η υπογραφή του υπουργείου Ανάπτυξης για την έγκριση του ποσού.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβάλει προσπάθεια πλέον και η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από σχετική παρέμβαση και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, που με επιστολή της προς το αρμόδιο υπουργείο πιέζει ώστε να εγκριθεί το ποσό και να γίνει άμεσα η νέα προκήρυξη για την ολοκλήρωση του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ