Προς δημοπράτηση η ζεύξη Λευκάδας

parga1Την απόφαση έγκριση δημοπράτησης του έργου της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.
Το έργο θα δημοπρατηθεί με σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα ανατεθεί με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου (Β’ φάση).


Η πρώτη φάση των διαγωνισμών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την Προεπιλογή των Υποψηφίων, οι οποίοι στην δεύτερη φάση, μαζί με το Δημόσιο και τους Συμβούλους του θα διαμορφώσουν το αντικείμενο των έργων και τις προϋποθέσεις των διαγωνισμών. Στην τελευταία φάση των διαγωνισμών οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν την δεσμευτική προσφορά τους.
Κατά την έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου το έργο της Ζεύξης της Λευκάδας θα περιλαμβάνει:
ρ (α) Την κατασκευή οδικού τμήματος συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου (περιλαμβανομένης και της υποθαλάσσιας σήραγγας). Με την υποθαλάσσια σήραγγα μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου να έχουν μήκος 1,1 χλμ.
ρ (β) Τη διαπλάτυνση του διαύλου Λευκάδας, από το τεχνικό έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας μέχρι το κάστρο Αγ. Μαύρας,
ρ (γ) Τη δημιουργία μαρίνας μεγάλων τουριστικών σκαφών, στην περιοχή του διαύλου βορειοανατολικά του υπό λειτουργία Τουριστικού Λιμένα σκαφών αναψυχής (Μαρίνα) Λευκάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ