Προς δεύτερο βιολογικό στο λεκανοπέδιο

Σύμμαχο στο πρόσωπο του βουλευτή Γιάννη Στέφου βρήκε ο Δήμος Ζίτσας, στο αίτημά του για την κατασκευή νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στα διοικητικά του όρια.

Ο κ. Στέφος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους και συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Δημοτική αρχή προς τα αρμόδια Υπουργεία και αφορούν στη χρηματοδότηση της μελέτης για το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Ζίτσας καθώς και στο αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης για εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού στον δήμο Ζίτσας ο κ. Στέφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου, δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Υπουργό Αλ. Χαρίτση προκειμένου να εγκριθεί, γιατί εκτιμά πως, με τη χρηματοδότηση και κατασκευή του, δεν θα εξυπηρετούνται μόνο οι μη συνδεδεμένες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας με το υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων, αλλά δημιουργούνται και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για περαιτέρω προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, της τάφρου Λαψίστας και του ποταμού Καλαμά.

Στη συνάντηση, ωστόσο, κυριάρχησε το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου, συνολικής δυναμικότητας 10 MW, εντός της ΒΙ.ΠΕ. από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Πλιάκος ενημέρωσε τον βουλευτή πως θα προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα για να καταρριφθεί η εν λόγω απόφαση και ζήτησε τη στήριξή του.

Ο κ. Στέφος από την πλευρά του τον διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει προσωπικά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας, καθώς θεωρεί δίκαιη την αντίδραση κατά της εγκατάστασης των μονάδων βιοαερίου, που εγείρουν τεράστιο περιβαλλοντικό ζήτημα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ