Προς ανακοίνωση οι δικαιούχοι βιολογικής γεωργίας

LAIKH_AGORAΜέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ονομάτων των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τους νέους δικαιούχους πενταετίας όσο και για όσους παλαιούς ζήτησαν διετή παράταση.

Αυτό έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προσθέτοντας ότι έχουν βρεθεί 190 εκατ. ευρώ για την πρώτη πληρωμή των ενισχύσεων και συνολικά έχουν αξιολογηθεί 3.400 αιτήσεις παλαιών και 14.000 αιτήσεις νέων εν δυνάμει δικαιούχων.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τόσο αγρότες όσο και γεωπόνοι αλλά και φορείς τις τοπικής αυτοδιοίκησης έκαναν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στα προγράμματα.

Πρόσφατα μάλιστα με επιστολή προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εξέφραζε την έντονη αγωνία της διότι το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της Λάρισας αφού η 1η ανάρτηση των σχετικών αποτελεσμάτων του προγράμματος της απονιτροποίησης εξακολουθεί να εκκρεμεί, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικαιούχοι να μην γνωρίζουν πώς θα καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ