Προς ανακοίνωση οι δικαιούχοι της βιολογικής γεωργίας

AGROTOYRISMOSΤην άλλη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ονομάτων των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τους νέους δικαιούχους πενταετίας όσο και για όσους παλαιούς ζήτησαν διετή παράταση. Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Τσαυτάρης, έχουν βρεθεί 190 εκατ. ευρώ για την πρώτη πληρωμή των ενισχύσεων και συνολικά έχουν αξιολογηθεί 3.400 αιτήσεις παλαιών και 14.000 αιτήσεις νέων εν δυνάμει δικαιούχων.

Συνολικά έχουν αξιολογηθεί 3.400 αιτήσεις παλαιών και 14.000 αιτήσεις νέων εν δυνάμει δικαιούχων βιολογικών προγραμμάτων.

«Υποστηρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα και τους καλλιεργητές τους» τόνισε ο Υπουργός απαντώντας στη Βουλή και περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις στο πρόγραμμα νέων βιοκαλλιεργητών:

• Είχε προγραμματιστεί για τη βιολογική γεωργία και για τη βιολογική κτηνοτροφία ένα ποσό της τάξεως των 85 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένονταν περίπου 6.000 αιτήσεις.

• Έγιναν 14.000 αιτήσεις που δείχνει τη μεγάλη στροφή που έχει κάνει ο κόσμος.

• Έχουν αξιολογηθεί και οι 3.000 αιτήσεις της προηγούμενης περιόδου και οι 14.000 καινούριες κι έχουν βρεθεί 190 εκατ. €., τα οποία από την άλλη βδομάδα θα κατανεμηθούν στους γεωργούς.

• Όσοι πραγματικά θέλουν να μπουν σε αυτό το σύστημα της παραγωγικής διαδικασίας, θα υποστηριχθούν για τα επόμενα πέντε χρόνια

• Έχουμε και μέτρα υποστήριξης για τη διακίνηση, διαφήμιση και εμπορία αυτών των προϊόντων, ενώ στηρίζουμε και την εξωστρέφειά τους

• «Όσοι προτιμούμε τα βιολογικά προϊόντα ας υποστηρίξουμε τους καλλιεργητές και ας καταλάβουμε την προσπάθεια που κάνουν για να απολαύσουμε όλοι τους καρπούς της γης τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ