Προγραμματική για τα έργα του Κάστρου

Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση μιας σειράς έργων στο Κάστρο ενέκρινε και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Προγραμματική υπογράφεται μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας με τους δύο πρώτους να έχουν ήδη υπογράψει το περιεχόμενό της.

Η προγραμματική αφορά στην ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και στην υλοποίηση των έργων στην βορειοανατολική ακρόπολη του Κάστρου όπως είναι το Τζαμί του Ασλάν Πασά, ο Μεντρεσές και η Βιβλιοθήκη.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου.

 Η Επιτροπή  ενέκρινε επίσης και τη σύναψη  προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

  Ø    «Αντικατάσταση κουφωμάτων Οικίας Πλακίδα στην Τ.Κ. Κουκουλίου Δήμου Ζαγορίου» με το Υπ. Πολιτισμού και το Δήμο Ζαγορίου

  Ø    «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίας Σοφίας Βρυσοπούλας Σουλίου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας», με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι.Μ. Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας

  Ø    «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριού Κομπότι», με τους Δήμους Γ. Καραϊσκάκη και Νικ. Σκουφά

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης  τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πρέβεζας για την ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας».

Ακόμη, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση γεωτεχνικής έρευνας και στατικών μελετών για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης Τ.Κ. Προδρόμου Δήμου Σουλίου  (με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι.Μ. Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας) και του καθολικού της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Βίτσας Δήμου Ζαγορίου (με το Υπ. Πολιτισμού και την Ι.Μ. Ιωαννίνων)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ