Προγραμματική για Ολοκληρωμένη Χωρική στον Αμβρακικό

georgiadis dimarxoi

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ έξι Δήμων και την ΜΟΔ για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με αναφορά στον Αμβρακικό υπογράφηκε παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του Προέδρου της ΜΟΔ.

Συγκεκριμένα οι Δήμαρχοι Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής,  Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης και Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας μαζί με το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο σε συνεργασία με τη Μ.Ο.Δ. Α.Ε υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση αφετηρία για την Ο.Χ.Ε. στον Αμβρακικό η οποία και θα αποτελέσει εκκίνηση αξιοποίησης και ανάπτυξης στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και των καλών πρακτικών στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Αναλυτικά ο κύριος στόχος αποσκοπεί στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην προώθηση των αλιευτικών και λοιπών τοπικών προϊόντων, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, στη δημιουργία υποδομών με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και στην ανάδειξη του πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα όπου έξι Δήμοι συνενώνονται για την Ο.Χ.Ε. που αφορά μεγάλους Δήμους σε ένα με έξι συνεργαζόμενους Δημάρχους για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή αλλά και να κεφαλαιοποιηθούν στο έπακρο με βιωσιμότητα οι παραγωγικές πηγές αλλά και ο πλούτος του Αμβρακικού στο πλαίσιο της γαλάζιας ανάπτυξης με την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί στο μέλλον με τη βοήθεια της Μ.Ο.Δ. Α.Ε το σπουδαίο αυτό Project, ενώ δέχθηκε και τα εύσημα από τον Υπουργό για τη δουλειά που γίνεται στο επίπεδο των μεταβάσεων και προκλήσεων της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ