Πρόγραμμα και ωράριο Μουσείων και Δωδώνης

Σημαντικές εκθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων πέρα από τις μόνιμες με τους σπουδαίους θησαυρούς της περιοχής.

Οι περιοδικές εκθέσεις που λειτουργούν είναι:

  • «Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου», Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων «Διώνη».
  • «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron», Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων «Δημήτρης Κωνστάντιος».
  • «αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων». Η έκθεση εκτυλίσσεται σε εννέα μουσεία και εκθεσιακούς χώρους των Ιωαννίνων: Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Θησαυροφυλάκιο, Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος», Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Χρ. Νικολάου, Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας [ΚΕΠΑΒΙ] – Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Γιαννιώτικης Ασημουργίας.
  • «Προσωπεία», εικαστική έκθεση της Δήμητρας Ζώη, Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), Πυριτιδαποθήκη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων θα είναι ανοιχτά κατά τις ημέρες των εορτών, με εξαίρεση τις Τρίτες 24 και 31 Δεκεμβρίου 2019 καθώς και τις αργίες της 25ης , 26ης Δεκεμβρίου 2019 και 1ης Ιανουαρίου 2020.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης θα είναι επίσης ανοιχτός κατά τις ημέρες των εορτών με εξαίρεση τις αργίες της 25ης , 26ης Δεκεμβρίου 2019 και 1ης Ιανουαρίου 2020.

Το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων και του αρχαιολογικού χώρου είναι 08:30 – 15:30.

Την Κυριακή 05 Ιανουαρίου 2020, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ