Πρόγραμμα απολύμανσης από τον ΟΚΠΑΠΑ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, στα πλαίσια  των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκινάει τις απολυμάνσεις στις δομές του.

Η αρχή γίνεται από την κεντρική υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί το πρόγραμμα απολύμανσης στα ΚΑΠΗ, στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ ΜΕΑ και στις άλλες δομές «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.».

Παράλληλα ο ΟΚΠΑΠΑ διευκρινίζει ότι:

             Έχει αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών για 4 εβδομάδες από τις 09/03/2020. Στο χρονικό αυτό διάστημα το προσωπικό, που υπηρετεί στα ΚΑΠΗ, παρουσιάζεται κανονικά στην υπηρεσία του ή καλύπτει άλλες υπηρεσιακές ανάγκες. Οι ωφελούμενοι των ΚΑΠΗ μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τα αντίστοιχα ΚΑΠΗ ή της Υπηρεσίας, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους.

             Οι επισκέψεις του Προγράμματος Βοήθειας στο Σπίτι, συνεχίζονται κανονικά και θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους, λόγω του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ωφελούμενων ανήκουν στις ευάλωτες – ευπαθείς ομάδες.

             Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Ιωαννιτών, θα παραμείνουν κλειστά από τις 11/03/2020 έως και 24/03/2020, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.

             Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Ιωαννιτών, παραμένει κανονικά σε λειτουργία. Ωστόσο, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, συνίσταται η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες και δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» λειτουργούν κανονικά.

Συνιστάται στους πολίτες να προσέρχονται στις υπηρεσίες του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» για εξυπηρέτηση για τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, αποφεύγοντας έτσι τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς και τον συνωστισμό στις υπηρεσίες.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά στο email: [email protected]  καθώς και στα τηλέφωνα των αντίστοιχων Διευθύνσεων. Γραμματεία Προέδρου: τηλ. 2651054401, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας: τηλ. 2651054267, Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής: τηλ. 2651054262, Γραφείο Προγραμμάτων τηλ. 2651054405, Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού τηλ. 2651054061

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ