Προφυλακίστηκε ο υποψήφιος στη Χιμάρα, κανονικά οι εκλογές

alvania ekloges

Προφυλακίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος στη Χιμάρα Φρέντης Μπελέρης ενώ ο φάκελος της υπόθεσης μεταφέρεται στην Ειδική Εισαγγελία διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, κάτι που δείχνει να περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Φρέντης Μπελέρης ηγείται του ψηφοδελτίου της Ενωμένης Αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αλβανίας ενώ είναι και πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας.

Συνελήφθη δύο 24ωρα πριν τις εκλογές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Ωστόσο φαίνεται πως πίσω από την σύλληψη αυτή βρίσκεται ένας μεγάλος χορός ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που ξεκινούν και τελειώνουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ράμα και έχουν ως σκοπό την αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες που διαθέτει η Αλβανία.

Η προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ωστόσο η παρέμβαση της Αθήνας μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Το ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται θα μετέχει κανονικά στις εκλογές της Κυριακής, οι οποίοι ωστόσο αναμένεται να διεξαχθούν σε πολύ βαρύ κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ