Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο

Μέσω τηλεδιάσκεψης και υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, Ζηρού Νίκος Καλαντζής και Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πρέβεζας και άλλοι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς.

Ο κ . Ιωάννου ζήτησε την επαγρύπνηση όλων για να συνεχιστούν τα άριστα αποτελέσματα στην πολιτική προστασία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα του εθελοντισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή και ενισχύει τον συγκεκριμένο τομέα.Ο κ. Μαυρογιώργος απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στους σχολαστικούς καθαρισμούς χόρτων, την αποφυγή επικίνδυνων για πυρκαγιά δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο καθώς και την επαγρύπνηση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με την Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία και συντάσσεται ένα σχέδιο για τις πυρκαγιές για το σύνολο του Δήμου που θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες.Επίσης έχει γίνει καταγραφή των ιδιωτικών μηχανημάτων έργου πέραν του Δήμου ενώ οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα οικόπεδα.”Προχωράμε και σε αυτό το θέμα και χρειάζεται οπωσδήποτε και ενημέρωση των πολιτών και αυτή η συνάντηση δείχνει ότι υπάρχει συντονισμός και αν συμβεί κάτι θα βρεθούμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή” κατέληξε ο κ.Γεωργάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ