Προεκλογικό χρήμα… Πληρώνονται ενισχύσεις 775 παραγωγοί της Άρτας

arta xorafia portokalia

Ξεκίνησε η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής παραγωγής. Συγκεκριμένα καταβάλλονται ενισχύσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τα πορτοκάλια χυμοποίησης, το βαμβάκι, τα μήλα, τα βρώσιμα όσπρια και τους καρπούς με κέλυφος.

Στο νομό της Άρτας 638 παραγωγοί λαμβάνουν συνολικά  €338.000 για την παράδοση πορτοκαλιών χυμοποίησης. Μάλιστα, το ποσό της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα €58 ευρώ ανά στρέμμα.

Πέραν των πορτοκαλιών χυμοποίησης ενισχύσεις καταβάλλονται σε παραγωγούς της Άρτας και για τις ακόλουθες καλλιέργειες: βάμβακος, βρώσιμων οσπρίων, καρπών με κέλυφος, μήλων και σκληρού σίτου. Συνολικά 137 δικαιούχοι λαμβάνουν περισσότερα από  €70.000.

Ο τελικός αριθμός των δικαιούχων συνδεδεμένων ενισχύσεων στο νομό της Άρτας διαμορφώνεται στους 775, οι οποίοι θα δουν να πιστώνονται στο λογαριασμό τους συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €410.000.

Με αφορμή την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους δικαιούχους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους γεωργούς μας, στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή. Ενισχύουμε στην πράξη τη βιωσιμότητα των ελληνικών προϊόντων και διασφαλίζουμε την επισιτιστική μας επάρκεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ