Πρόεδρος μειοψηφίας στο Επιμελητήριο

EPIMEL_ARTASΔεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την θητεία του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο Χρήστος Παπάζογλου, αφού στην επαναληπτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η συζήτηση περί κοινής πορείας και στοιχειώδους συνεργασίας οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, με τον συνδυασμό του νέου προέδρου, να μετράει μια απώλεια στην πρώτη καθοριστική ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου» Δημήτρης Μαγκούτης στην αρχή της συνεδρίασης δήλωσε ότι ο ίδιος αποσύρει το ενδιαφέρον του για την εκλογή του ως προέδρου, αλλά έκανε έκκληση να υπάρξει ενωτικό προεδρείο, στην προοπτική της ουσιαστικής συνεργασίας, την οποία θεωρεί δεδομένη.

Δήλωσε ότι ο συνδυασμός του θα ψηφίσει λευκό και αν το λευκό υπερισχύσει, θα αποτελεί απόφαση για ενωτικό προεδρείο, με την θητεία του προέδρου να είναι μοιρασμένη στους δύο συνδυασμός. Στην ψηφοφορία που ακλούθησε η πρόταση για λευκό έλαβε δέκα ψήφους και η υποψηφιότητα Παπάζογλου εννιά ψήφους. Ο Δ. Μαγκούτης, έκανε και την ύστατη έκκληση για συνεννόηση, αλλά απ’ την πλευρά του Παπάζογλου, το αίτημα για ενωτικό προεδρείο, ούτε που το συζητούσε.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο συνδυασμός του Δ. Μαγκούτη απείχε απ’ την ψηφοφορία και η εκλογή του νέου προέδρου έγινε με τα δέκα παρόντα μέλη του συνδυασμού του.

Δεν ήταν και η καλύτερη εξέλιξη αυτή για το Επιμελητήριο Άρτας. Ήδη όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την λήξη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, για την πορεία του Επιμελητηρίου, στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων προκλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ