Προχωρούν οι διαδικασίες για τον ξενώνα αστέγων

AG_ELENHΟ Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί υπερβολικό και χωρίς κανένα περιεχόμενο το θόρυβο που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απόφασή του για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη».

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένας από τους τοπικούς φορείς που όψιμα εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για την αξιοποίησή τους δεν έκαναν το παραμικρό προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας κι Αλληλεγγύης ζήτησαν από το Υπουργείο Υγείας, να τους παραχωρηθεί η χρήση ενός από τα πολλά κτίρια που υπάρχουν, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι του Νομού Ιωαννίνων.

Όπως έγινε γνωστό εδώ και μέρες, η προφορική απάντηση του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών ήταν θετική και με βάση αυτή προχωρά ο σχεδιασμός ώστε να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί επειδή έπραξε το αυτονόητο, ούτε επειδή αγωνιά να βρει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και πριν αυτό πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Δεν είναι στις προθέσεις του η διεκδίκηση της παραχώρησης του συνόλου των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης και ως εκ τούτου ο Δήμος Ζίτσας έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας λοιπόν αντί να επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών καλό θα είναι να αναπτύξει πειστικά επιχειρήματα και να διαμορφώσει πρόταση για την αξιοποίηση των υπολοίπων εγκαταστάσεων ώστε να τις διεκδικήσει με αξιώσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Η δημιουργία του ξενώνα αστέγων, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Δήμος Ιωαννιτών στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Ήδη οι υπηρεσίες του έχουν προχωρήσει στην καταγραφή περιστατικών προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Δήμος ζητά από τους συμπολίτες, στην περίπτωση που γνωρίζουν, να υποδείξουν περιπτώσεις αστέγων ώστε να κινηθεί η απαραίτητη διαδικασία για την περίθαλψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ