Πρέβεζα: Εκτεταμένοι καθαρισμοί για να αποφευχθούν πλημμύρες

sno preveza

Στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας,  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις  και χιονοπτώσεις εν όψει της χειμερινής περιόδου.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την παρουσία τους αλλά κυρίως για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων.

Ανέφερε ότι δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα από τις πρώτες βροχοπτώσεις, χωρίς αυτό να αποκλείει πιθανά μελλοντικά προβλήματα, καθώς οι υποδομές που υπάρχουν έχουν σχεδιαστεί προ της κλιματικής αλλαγής και δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Εντούτοις, υπάρχει υψηλή ετοιμότητα από την πολιτική προστασία και τους συνεργαζόμενους φορείς και σχέδια αντιμετώπισης που εγγυώνται την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

 Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένους καθαρισμούς σε ρέματα και ποταμούς και αποστραγγιστικούς αύλακες προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα στον Αχέροντα έχει γίνει εντατική δουλειά καθαρισμού όλο το καλοκαίρι, αλλά και ενίσχυση των αναχωμάτων, όπως επίσης έχει καθαριστεί ο Λούρος, ο Καρυδάς και ο Αρέθωνας.

Αναφέρθηκε επίσης, στην εντυπωσιακή διασωστική άσκηση που πραγματοποίησε στο Στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, την 5η ΕΜΑΚ και το Πυροσβεστικό σώμα, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος ERMIS (Earthquake Disasters Management Integrated System). Σημείωσε δε ότι επρόκειτο για μια εξαιρετική άσκηση, όχι μόνο σε επίπεδο Ηπείρου αλλά και σε πανελλήνια κλίμακα.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο Δ. Μπούσιος Αντιδήμαρχος Δ. Πάργας, ο Δ. Κοντογιάννης Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ηπ./ Δυτ. Μακ. & Νήσων, ο Ν. Παππάς Πρ/νος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, ο Κων/νος Σιώρος Δ/ντης της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας,  ο Δ. Τσουμάνης από το Γρ. Δ/τικης Υποστ. ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου, ο κ. Αθ.  Μικρούλης Δ/της Π.Υ. Ν. Πρέβεζας,  ο κ. Γ. Γκούμας Δ/της Π.Υ. Πρέβεζας,  ο κ. κ.  Β. Γιάννος Δ/της της Π.Υ. Πάργας, ο  Ευ. Μπαλατσός Δ/της της Π.Υ. Φιλιππιάδας, ο Κωστούρος Αργύριος Δ/της MY FOB/ΑΚΤΙΟΥ, ο Γ. Γκαρτζονίκας Δ/ντης Επιχειρήσεων MY FOB ΑΚΤΙΟΥ, ο Κων/νος Σούγκας Υπολ/χης Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ο Π. Παπαδόπουλος Δ/της ΚΛΗ/Β΄ Λ/Τ Πάργας, ο Δ. Σκανδάλης Δ/της Νοσοκομείου Πρέβεζας, η κα Ε. Δρόσου από την Τ.Υ. Νοσοκομείου Πρέβεζας, η Ελένη Αθανασούλα Δ/ντρια της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας,  η κα Μέγα Αλεξάνδρα από την Εγνατία Οδό Α.Ε.- Διαχείριση Υποθ/σιας Σήραγγας Ακτίου- Πρέβεζας, ο Γ. Μπιγέρης από την ΑΚΤΩΡ Α.Ε.- Αναδ. Συντήρησης Λειτουρ. Υποθ/σιας Σήραγγας, από τις εθελοντικές οργανώσεις ο Β. Ράπτης Πρόεδρος ΛΕΚ Πρέβεζας, η Δήμητρα Ευθυμίου, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Ε.Δ. Καναλακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ