Πράσινο φως από το Υπουργείο Πολιτισμού για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο

MENDONH_D1

Τον δρόμο για την υλοποίηση του Πάρκου Πολιτισμού στο Κάστρο άνοιξε η σύσκεψη που είχε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον Δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και θα περάσει στο στάδιο της υλοποίησης μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου. Ο Δήμος θα αναλάβει να προχωρήσει στην ωρίμανση όλων των μελετών ώστε τα προβλεπόμενα έργα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Η Υπουργός κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο έκανε γνωστό ότι η προγραμματική σύμβαση, το κείμενο της οποίας είχε σταλεί στο Υπουργείο προ ημερών έχει την σύμφωνη γνώμη για τις παρεμβάσεις στο Κάστρο  και την ωρίμανση των μελετών από το Δήμο ώστε να δημιουργηθεί το «Πάρκο Πολιτισμού».

Η προγραμματική σύμβαση τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εγκριθεί από το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την υποβολή για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» του έργου για την διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων και των οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και  Σουγδούρη όπως και για την υπογειοποίηση δικτύων στην ίδια περιοχή.

Στην σύσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού έγινε εκτενής συζήτηση για την προβολή και αξιοποίηση της μοναστικής πολιτείας στο Νησί όπως επίσης και για την αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου που έχει δημιουργηθεί από την Μητρόπολη.

Η Υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την ανάγκη αναβάθμισης του Πάρκου στα Λιθαρίτσια όπως και για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στην Καστρίτσα. Προϋπόθεση για το δεύτερο αποτελεί η ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών υποδομών ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο.

Η Υπουργός ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο στο Ιτς Καλέ ενώ έγινε συζήτηση για τα λειτουργικά προβλήματα των Δημοτικών Θεάτρων ενόψει και της συνάντησης που θα έχει με τα ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σημείωσε ότι η συνεργασία με την Υπουργό ήταν πολύ σημαντική και ουσιαστική. «Η κ. Μενδώνη ήταν πλήρως ενημερωμένη για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς της και αποφασισμένη να δώσει άμεσες λύσεις. Η συνεργασία μας αποδείχθηκε ουσιαστική και θα έχει συνέχεια με σκοπό να δρομολογηθούν λύσεις σε χρονίζοντα θέματα και κυρίως να υλοποιήσουμε το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ