«Πράσινα έργα» και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

limani g1

Πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αποκτούν τέσσερα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιοποίησης των υποδομών του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης λόγω του γεωστρατηγικού του χαρακτήρα.

Στην προκειμένη περίπτωση έγκριση σκοπιμότητας σε έξι προτάσεις λιμενικών έργων, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 (Connecting Europe Facility CEF2) έλαβαν τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προχωρά το έργο με τον τίτλο «ALFION – INFRA» που αφορά στην ανάπτυξη της υποδομής ενεργειακής αναβάθμισης μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμανιού και βελτιστοποιώντας την διαλειτουργικότητα και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, μέσω έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης ξηράς-πλοίου κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι.

Ως γνωστόν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει βάλει πλώρη προς τον όμιλο Γκριμάλντι. Ως γνωστόν η διαγωνιστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί ως προς την ανάδειξη μειοδότη και τους επόμενους μήνες αναμένεται και η ολοκλήρωση της αλλαγής καθεστώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ