Που δείχνουν θετικό σήμα Covid τα λύματα της πόλης

analiseis limata

Στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ περιλαμβάνεται πλέον το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το οποίο εδώ και μήνες, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΙ, διενεργεί ελέγχους και μετρήσεις στα λύματα της πόλης για ανίχνευση του Covid-19.

Στην έκθεση της Τρίτης αναφέρεται ότι υπάρχει ανιχνεύσιμο φορτίο στα λύματα των Ιωαννίνων και διευκρινίζεται ότι δεν δίνεται ποσοστιαία μεταβολή του μέσου ιικού φορτίου καθώς η επιτήρηση των λυμάτων από το Εθνικό Δίκτυο ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα.

Η ΔΕΥΑΙ, με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις των δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων, τα οποία ελήφθησαν σε 13 σημεία δειγματοληψίας στο Δήμο Ιωαννιτών, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου (29η, 30η και 31η σειρά).

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων και των τριών σειρών δειγμάτων έδειξαν σταθερά θετικά σήματα στην είσοδο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού κατά τις επαναληπτικές μετρήσεις οι οποίες γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα.

Κατά τις εβδομαδιαίες καταγραφές, θετικά σήματα βρέθηκαν δύο φορές στην περιοχή του Πανηπειρωτικού Σταδίου (29η και 31ησειρά) και από μία στις περιοχές της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (29η σειρά), του Άλσους (29η σειρά), των Σεισμοπλήκτων (29η σειρά) και της Δομής Προσφύγων Κατσικά (31η σειρά).

Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις, οι οποίες διεξάγονται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΔΕΥΑΙ συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ