Πότε πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου

epixeiriseiskleistes

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή τον Μάρτιο του 2021. Ειδικότερα, το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί μεταξύ 5 και 9 Απριλίου.

Τι ισχύει για τις δηλώσεις των αναστολών Απριλίου

Παράλληλα, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 στις 12:00 άνοιξε η «ΕΡΓΑΝΗ» για τις δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Απρίλιο 2021. Μέχρι και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις που μπορεί να αφορούν είτε ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Από τις 10 Απριλίου, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προαναγγέλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για μεταβολές των δηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου 2021 έως και 9 Απριλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση επείγουσας μελλοντικής ανάγκης των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προχωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ