Πόσοι τελικά είναι οι μετανάστες της Άρτας

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας και με αφορμή την δημιουργία Κέντρου Μεταναστών ακούστηκαν αρκετά για τους μετανάστες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

Πρόκειται για αλλοδαπούς που κατά κανόνα βρίσκονται νόμιμα στην χώρα και απασχολούνται στις αγροτικές εργασίες του κάμπου, κυρίως στην συγκομιδή εσπεριδοειδών και ακτινιδίων.

Από την δημοτική αρχή έγινε λόγος για δύο με τρεις χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στην Άρτα, αριθμός που ναι μεν μοιάζει πολύ μεγάλος αλλά κανένας δεν είναι σε θέση να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.

Φυσικά δεν πρόκειται για μόνιμη παρουσία αλλά για μετακίνηση όταν υπάρχουν αγροτικές δουλειές. Εργατικά χέρια δηλαδή και συνήθως φτηνά.

Πρόχειρα καταλύματα για την διαμονή τους.. Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία όπου μετανάστες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, σε μισθωμένους χώρους.

Η ύπαρξη δύο ή τριών χιλιάδων μεταναστών σε μία περιοχή όπως η Άρτα αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο αριθμό.

Ίσως οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν έναν ενδελεχή έλεγχο όχι μόνο για τον αριθμό αυτών που βρίσκονται στην περιοχή αλλά για το καθεστώς εργασίας και για τις συνθήκες διαμονής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ