Πως θα ταξιδέψει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

agio fos3

Κάμφθηκαν οι όποιες επιφυλάξεις είχε η κυβέρνηση του Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός από τον πανάγιο τάφο.

Εκτιμάται ότι το αεροσκάφος που θα το φέρει στην Αθήνα από το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ θα έχει προσγειωθεί πριν τις 18:00 το Μ. Σάββατο.

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις δύο άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test pcr αρνητικό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Βλάσης μίλησε στην ΕΡΤ για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα και τη διαδικασία μεταφοράς από τον πανάγιο τάφο.

Όπως ανέφερε ο κ. Βλάσης, εφέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιες πόλεις της χώρας θα ταξιδέψει το Άγιο Φως, όμως σε αρκετές δεν θα φτάσει λόγω της αλλαγής στην ώρα της Ανάστασης.

Στις εκκλησίες που δεν θα φτάσει θα γίνει μία ειδική τελετή από τους ιερείς και οι λαμπάδες θα ανάψουν από την ακοίμητη καντήλα, που καίει 24 ώρες το 24ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ