Πως θα λειτουργήσουν Μουσεία και θερινά σινεμά

arxaioloiko mouseio

Τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης του πολιτισμού παρουσίασε ο Υφυπουργός Νικιόλας Γιατρομανωλάκης.

Την Παρασκευή που ανοίγουν τα Μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο έχει στείλει εγκυκλίους στα Μουσεία και κάθε ένα έχει κάνει τους υπολογισμούς του, για να υπάρχουν και απόσταση στις ουρές, στα ταμεία κτλ.

Στις 15 του μηνός ξεκινάει η διαδικασία της εκπαίδευσης δια ζώσης στις ανώτερες σχολές χορού και τις δραματικές σχολές, στις 17 του μηνός ξεκινάει η διδασκαλία στα ωδεία με αναλογία ένα προς ένα. Θα γίνονται μόνο ατομικά μαθήματα και όχι ομαδικά».

«Στις 21 του μηνός ξεκινούν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%. Δεν θα γίνεται διάλειμμα για να μη δημιουργούνται ουρές. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οδηγία για μία προβολή μόνο,  αυτή η σκέψη είναι επαγωγική, ότι δηλαδή προλαβαίνει ένας κινηματογράφος να κάνει μόνο μία προβολή, 9 με 11. Θεωρώ όμως ότι στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα για δεύτερη προβολή. Στις 28 του Μαΐου πάμε στο ζωντανό θέαμα,  δηλαδή συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάτρου σε ανοιχτούς χώρους και μιλάμε για πληρότητα 50%, δεν μιλάμε για συναυλίες με όρθιους στην αρένα του γηπέδου. Δημιουργούμε απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θεατών, δηλαδή γεμίσουμε όλο το θέατρο με αποστάσεις, κάθισμα παρά κάθισμα. Το σύστημα εμείς το λέμε μεταξύ μας σκακιέρα».

Σχετικά με τις κλειστές αίθουσες και τα θέατρα ο κύριος Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι «σε αυτά εντάσσονται και πολλά multiplex. Δεν τα έχουμε ξεχάσει, θα το επανεξετάσουμε καθώς θα προχωρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εγώ εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε λίγο πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι, να ανοίξουμε και αυτούς τους κινηματογράφους. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι του πολιτισμού να μείνουν χωρίς στήριξη και αβοήθητοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ