Πως θα διεξαχθεί η συζήτηση για την πρόταση μομφής

vouli

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση θα αρχίσει με τοποθετήσεις δύο βουλευτών εκ μέρους αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν το σχετικό αίτημα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει κύκλος έξι βουλευτών από όλα τα κόμματα. Μετά θα υπάρξει δωδεκαμελής κύκλος βουλευτών: πέντε της Νέας Δημοκρατίας, τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση το Σάββατο και την Κυριακή, Θα αρχίσει στις 10 η ώρα το πρωί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να πάρουν το λόγο την Κυριακή χωρίς να αποκλείεται βέβαια και διαφοροποίηση σε αυτό το σχήμα. Στόχος την Κυριακή είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση περίπου στις εφτά με οχτώ το βράδυ και μετά να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Για να περάσει η πρόταση μορφής πρέπει να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία, για την ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά 100. Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και όσοι είναι σε καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρόταση μομφής διεκόπησαν όλες οι Κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τόσο δηλαδή η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου όσο και οι συνεδριάσεις των επιτροπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ