Πως μια αγγελία θα της άδειαζε τον τραπεζικό λογαριασμό!

apati ilektroni

Εάν δεν ήταν υποψιασμένη γιατί παρακολουθεί την τοπική επικαιρότητα και την ειδησεογραφία για τις διάφορες μορφές απάτης τώρα θα έκλεγε για τον τραπεζικό λογαριασμό της που θα είχε αδειάσει και τις οικονομίες που θα είχαν κάνει φτερά.

Ο λόγος για μία αναγνώστριά μας από περιοχή του Δήμου Ζίτσας.

Η ίδια αφηγήθηκε την εμπειρία της στο Epiruspost με μοναδικό σκοπό να δημοσιοποιηθεί ώστε να μην πέσουν άλλοι άνθρωποι θύματα.

Πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσε μία αγγελία σε θεματικό έντυπο για πώληση ορισμένων αντικειμένων.

Στη συνέχεια δέχθηκε τηλεφώνημα από ενδιαφερόμενο, ο οποίος μιλούσε σπαστά ελληνικά. Ήταν πρόθυμος για την αγορά των αντικειμένων, τόσο πρόθυμος μάλιστα που δεν ρώτησε καν μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ο αριθμός τους.

Ζήτησε το ΙΒΑΝ το οποίο η γυναίκα έστειλε μέσω viber.

Την επόμενη ημέρα τηλεφώνησε λέγοντας ότι έχει κάνει την κατάθεση του χρηματικού ποσού. Συνέχισε λέγοντας ότι έχει σταλεί μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο το οποίο περιέχει link. Τον σύνδεσμο αυτό έπρεπε να πατήσει η γυναίκα για να κατεβάσει δήθεν το αποδεικτικό καθώς ο λογαριασμός, όπως της ανέφερε, ήταν εταιρικός!

Η γυναίκα υποψιασμένη του ανέφερε ότι αναμένει την απόδειξη στο viber για να προχωρήσει η αγοραπωλησία.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η ίδια κατήγγειλε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ζίτσας και δίνοντας τον αριθμό τηλεφώνου του… υποψήφιου αγοραστή διαπιστώθηκε ότι είναι «πακιστανικός».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο δεύτερο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο άνδρας της μίλησε σε άπταιστα ελληνικά και από χώρο που παρέπεμπε σε επαγγελματικό καθώς ακουγόταν άλα τηλέφωνα να χτυπούν και άνθρωποι να συνομιλούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ