Πορεία την Τρίτη για την πώληση της Δωδώνης

DODONI_6_10_12Υπό κατάληψη αλλά εν λειτουργία παραμένει η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη από την ώρα που ανακοινώθηκε επίσημα η πώλησή της στην κοινοπραξία SI. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής, όπου εκφράστηκε η καθολική διαφωνία κι αντίδραση στην πώλησή της.

Σκοπός της κατάληψης στην οποία έχουν προχωρήσει οι κτηνοτρόφοι είναι να αποτραπεί η είσοδος της Διοίκησης στα γραφεία της εταιρείας. Βέβαια τα μέλη της διοίκησης, ορισμένα από την Αγροτική Τράπεζα, είναι….ιπτάμενα, έρχονται δηλαδή από την Αθήνα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Την Τρίτη στις 11 το πρωί, κτηνοτρόφοι, ενώσεις και φορείς, προχωρούν σε συλλαλητήριο, το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της Δωδώνης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο,  κατ΄ επανάληψη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν έχουν εκφράσει τη θέση τους για τη γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”.

Η απόφαση που πάρθηκε κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση. Η υπό εκκαθάριση ATEBANK και οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης οφείλουν να δώσουν άμεσα προς τους Ηπειρώτες σαφείς εξηγήσεις για το σπεπτικό βάσει του οποίου κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή και τους λόγους για τους οποίους απέρριψαν τις άλλες προσφορές.

Επίσης έχουν υποχρέωση να ανακοινώσουν το δεσμευτικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διασφαλιστούν:

* Η διατήρηση της σημερινής δομής της γαλακτοβιομηχανίας, με έδρα τα Ιωάννινα και την Ήπειρο.

* Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή της

* Η προστασία της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων της

* Οι θέσεις εργασίας

* Η αδιατάρρακτη συνεργασία με τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους – παραγωγούς.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά, πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, εάν δεν τορπιλιζόταν η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ηπειρωτικής εταιρίας λαϊκής βάσης.

Η Περιφερειακή Αρχή, σε ο, τι την αφορά, θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους κτηνοτρόφους και στους αγώνες τους για ένα καλύτερο αύριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ