Πορεία από τους μαθητές του Μουσικού

Μουσική πορεία στο κέντρο των Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Οι μαθητές όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του 15μελούς διαφωνούν με την ενδεχόμενη μεταφορά του σχολείου τους στην Περίβλεπτο εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε διαρροή μαθητικού δυναμικού και ζητούν απαντήσεις από όλους τους αρμόδιους.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθυντής του σχολείου μας ενημέρωσε πως ο δήμαρχος του ζήτησε τη μεταστέγαση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου, από το κτήριο που στεγάζεται σήμερα (στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων) στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου Περιβλέπτου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο λόγος που επικαλείται ο δήμαρχος για αυτή την μετακίνηση είναι  η «ακαταλληλότητα» του κτιρίου στο οποίο στεγαζόμαστε σήμερα, παρότι αυτό έχει συντηρηθεί, ανακαινιστεί  και αναδιαμορφωθεί  τα τελευταία  τρία χρόνια.

Φυσικά και θορυβηθήκαμε από την πρόθεση του δημάρχου να μετακινήσει το σχολείο μας σε κτήριο εκτός της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά περισσότερο μας ανησύχησε και μας προβλημάτισε ο χαρακτηρισμός «ακατάλληλο» (ή μήπως επικίνδυνο) για το κτήριο στο οποίο στεγαζόμαστε σήμερα», αναφέρουν οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ