Πολυδύναμο: Κινδυνεύει να βάλει λουκέτο πριν καλά καλά ξεκινήσει την λειτουργία του

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να βάλει λουκέτο πριν καλά καλά ξεκινήσει την λειτουργία του είναι το Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Μία από τις σπουδαιότερες δομές όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για ολόκληρη την χώρα δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής της απαιτούμενης στήριξης από την πολιτεία. Μάλιστα οι κωλυσιεργίες που παρατηρούνται ακόμη και σε ζητήματα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος απειλούν να διακόψουν την λειτουργία του, παρά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τον τομέα ψυχιατρικής του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες τα προβλήματα έχουν μεταφερθεί εγγράφως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση.

Το Πολυδύναμο Κέντρο καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα πρέπει να ενταχθούν άμεσα στον οργανισμό του Νοσοκομείου με την επιπλέον απαιτούμενη χρηματοδότηση για την λειτουργία τους, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Δεν έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία για την στελέχωση με ψυχιάτρους και διοικητικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο για το Πολυδύναμο όσο και για το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία».

Το σημαντικότερο όμως, που δεν έχει και κανένα οικονομικό κόστος για την πολιτεία, είναι ότι δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ για την έγκριση χορήγησης του υποκατάστατου «βουπρενορφίνη» από το Πολυδύναμο για την αποτοξίνωση των χρηστών ναρκωτικών.

Αυτό καθιστά αδύνατη την λειτουργία του τμήματος των χρηστών ναρκωτικών παρά το πλήθος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στο Σταθμό Υποδοχής.

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Νοσοκομείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα αυτά και άλλα που περιγράφονται στην επιστολή, τότε θα προβεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Σταθμού Υποδοχής Εξαρτημένων.

Μία δομή πρότυπο λοιπόν για ολόκληρη την χώρα, η πρώτη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης σε δημόσιο νοσοκομείο, κινδυνεύει να απαξιωθεί και να καταλήξει στα αζήτητα παρά τα τεράστια ποσά που ξοδεύτηκαν και την μεγάλη προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων.  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ