Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό.. Τιτάνιος αγώνας στις Μονάδες Λοιμωδών

askisi_etoimotitas1

Πάνω από σαράντα ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Χάρη στην υπερπροσπάθεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται έχει αποφευχθεί μέχρι στιγμής η διασωλήνωση μεγάλου αριθμού ασθενών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός είναι λιγότερο επικίνδυνος  και φυσικά αυτό που τονίζουν οι γιατροί είναι ότι η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να αλλάξει.

Κι αυτό γιατί οι αντοχές εξαντλούνται κάτω από συνεχείς συνθήκες έντονης πίεσης.

Ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης με δραματικό τόνο τις μέρες αυτές  επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και κάνει τους πολίτες συμμέτοχους της αγωνίας των γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν τιτάνιο αγώνα.

Η κατάσταση στην περιοχή, σημειώνει, είναι επιβαρυμένη και πολύ ανησυχητική. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, επιθετική εξάπλωση και πολλές εστίες υπερμετάδοσης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν.

«Η κατάσταση επιβάλλει να εφαρμόζονται κανόνες και περιορισμοί» υπογραμμίζει.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι στα όρια του. Η τρίτη Μονάδα Λοιμωδών για τα πιο ήπια περιστατικά σχεδόν έχει γεμίσει. Αν τα όρια ξεπεραστούν οι συνέπειες για την περιοχή μπορεί να είναι ολέθριες.

Μέσα σ’ αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον δεν φτάνει μόνο η συμβολή των υπόλοιπων νοσοκομείων και ειδικά του Χατζηκώστα. Αυτό που επείγει είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.

Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να κρατηθεί όρθιο… Κι αυτό εξαρτάται από όλους μας. Αν καταρρεύσει κανένας δεν θέλει να σκέφτεται ποιες θα είναι οι συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ