Πολιτιστικό τριήμερο στο Πνευματικό

pneymatikoΤις προσεχείς εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου για το διάστημα μέχρι τις 2 Απριλίου παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Μωυσής Ελισάφ, η Διευθύντρια, κ. Μαρία Στρατσάνη, ο σκηνοθέτης Νίκος Σφαιρόπουλος και η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ

Προσωπικές ιστορίες

Κυριακή 1 Απριλίου, Αλεχάντρο Αμεναμπάρ, Η Θάλασσα Μέσα Μου (125 λεπτά)

Την ταινία του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ, Η Θάλασσα Μέσα Μου παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, στα Παλιά Σφαγεία, την Κυριακή 1 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Ramon Sampedro είναι μια γοητευτική και ευφυής προσωπικότητα που εμπνέει τους πάντες γύρω του αλλά είναι τετραπληγικός. Ο ίδιος επιθυμεί το θάνατο ως δικαίωμά του, και γι’ αυτή του την απόφαση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους νόμους του κράτους, θεσμούς και νοοτροπίες.

Ο γεννημένος στη Χιλή και διαμένων στην Ισπανία Alejandro Amenabar, στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός από τη σκηνοθεσία, συγγράφει το σενάριο και συνθέτει τη μουσική των ταινιών του.

2. 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, 9 μ.μ. με τη Θε.Ο.Ρα (Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών), Το έκτο πάτωμα του Αλφρέ Ζερύ

Σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος

Σκηνικά: Θε.Ο.Ρα

Κοστούμια: Θε.Ο.Ρα

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ και τα παιδιά έως 12 ετών δωρεάν

Οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας, ένα πλήθος ακραίων κι ανόμοιων χαρακτήρων, βιώνουν την τρελή τους καθημερινότητα στο Παρίσι του Μεσοπολέμου

Πρόκειται για ένα ευχάριστο έργο βγαλμένο από τη ζωή, το οποίο παρουσιάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στο έκτο πάτωμα μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι την περίοδο του Μεσοπολέμου. Το έκτο πάτωμα σφύζει από ζωή! Οι ένοικοί του είναι ένα πλήθος ακραίων και ανόμοιων χαρακτήρων. Η κουτσομπόλα, ο τρακαδόρος, ο τίμιος, η ρομαντική, ο επιπόλαιος, ο σοβαρός, η τσαχπίνα, η πονηρή, η μυστηριώδης και άλλοι.

3. Χρήστος Δ. Μεράντζας, Ο ανεστραμμένος Διόνυσος

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, στα Παλιά Σφαγεία το βιβλίο του Χρήστου Δ. Μεράντζα, Ο ανεστραμμένος Διόνυσος (Εκδόσεις «Σμίλη», Αθήνα 2011).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Σουέρεφ, Προϊστάμενος ΙΒ΄ Ε.Π.Κ.Α. και ο συγγραφέας.

Αφήγηση: Φραντζέσκα Ιωαννίδη, ηθοποιός

Μουσική επένδυση: Δημήτρης Καραγιώργος, μουσικοσυνθέτης
Προβολή διαφανειών: Οδυσσέας Τσιντσιράκος, μεταπτυχιακός φοιτητής

4. Ελευθερο βημα

Έκθεση ανάγλυφης ζωγραφικής

«Θελξίνους πορεία»

Ρέας Χαραλάμπους-Δήμου

2 – 7 Απριλίου 2012

Εκθεσιακός Χώρος Πνευματικού Κέντρου

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του κύκλου ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ παρουσιάζει έκθεση ανάγλυφης ζωγραφικής της Ρέας Χαραλάμπους Δήμου από 2 – 7 Απριλίου.

Η έκθεση με τίτλο «Θελξίνους πορεία» θα λειτουργεί καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ