Πολιτικοί τριγμοί και σχέδιο… νέας αποστασίας!

Η συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια εξακολουθεί να κρατά στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και να προκαλεί τριγμούς στα πολιτικά κόμματα. Η ανεξαρτητοποίηση ενός ακόμη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αιφνιδίασε, όπως δείχνουν τα πράγματα όχι μόνο την ηγεσία του κόμματος αλλά και το Μαξίμου, το οποίο παρεμβαίνει κάνοντας λόγο για σχέδιο νέας αποστασίας. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου περνά εξαιρετικά δύσκολα ενώ στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπα με τις αντιδράσεις του κόσμου για την Μακεδονία. Την ίδια ώρα κι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ φέρονται δυσαρεστημένοι και έτοιμοι είτε να αποχωρήσουν είτε να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης έκλεισε την πόρτα στο κόμμα του και με δισέλιδη επιστολή αφήνει αιχμές κατά Καμμένου και Τζανακόπουλου.

«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες» επισημαίνει με αιχμηρό για τον Πάνο Καμμένο τρόπο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ.

Στο (υποθετικό) ερώτημα γιατί αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα, κατόπιν της καταψήφισης της πρότασης μομφής της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της «Βόρειας Μακεδονίας», ο Γιώργος Λαζαρίδης απαντά μέσω της επιστολή ανεξαρτητοποίησης ότι δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Όπως υποστηρίζει, αφού ο στόχος αυτός -της εξόδου από τα Μνημόνια- επετεύχθη, τώρα πλέον πήρε την «έντιμη απόφαση» για να έχει «καθαρή τη συνείδησή του ενώπιον Θεού και πατρίδας», όπως τονίζει.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου το οποίο βλέπει σχέδιο νέας αποστασίας μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή, η οποία μειώνει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές.

Στο σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν αναφέρεται λέξη για τη συμφωνία περί «Βόρειας Μακεδονίας» με παράλληλη αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, που ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρει ότι είναι ο λόγος της αποχώρησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά σημειώνεται:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ