Το Politheatro ταξιδεύει

BLAKEIAS2Το Politheatro, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ “ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ” το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2012, στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ(http://www.theatrosofouli.gr), στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ (Ιπποκράτους 7) στην Αθήνα

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα, Αχιλλέας Κάππης

Σκηνικά – Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Στο ρόλο του Εισηγητή ο Κωνσταντίνος Μπάζας

Το έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Σάκη Σερέφα, παρουσιάστηκε στα Ιωάννινα με μεγάλη επιτυχία το Μαΐου του 2012 στο Politheatroκαι τώρα “ταξιδεύει” για 3 μοναδικές παραστάσεις στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ΑΘΗΝΑ.

Ποιος είναι βλάκας και ποιος ευφυής; Ποιο είναι το όριο που υπάρχει ανάμεσα στη βλακεία και την εξυπνάδα; Υπάρχει; Πόσες άραγε βλακείες έχουν μείνει ατιμώρητες και πόσες ευφυής πράξεις έχουν μείνει στην αφάνεια;

Το “ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ” του Σάκη Σερέφα, είναι ένας κωμικοτραγικός μονόλογος – η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή, του εισηγητή, στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου. Το «μάθημα ζωής» του εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας.

Ένας μονόλογος με πολύ έντονο το κωμικό στοιχείο που μπορεί να γίνεται και τραγικό… γιατί “η βλακεία κατοικεί μέσα σε κάθε άνθρωπο… και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μεγαλουργήσει”. Ποια είναι αυτή η στιγμή; Πόσες είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή μας… στις ζωές όλων μας…

Ώρα έναρξης: 9:15 – Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 423925 και 6948488107

ΑΘΗΝΑ: 2130244720 και 6948488107

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ