«Πολίτες για την Ανατροπή», όλα ανοιχτά

Δύσκολα μπορεί να βγει συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιωαννιτών, από την ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα, μετά την ολομέλεια που πραγματοποίησε.

Η ανακοίνωση, γραμμένη πραγματικά με μαεστρία, δεν λέει απολύτως τίποτα, κι αυτό ως ένα βαθμό μπορεί να έχει εξήγηση..

Στις 30 του μήνα συνέρχεται η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκλειστικό θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές..

Οπότε το κόμμα θα ανοίξει τα χαρτιά του και στη συνέχεια οι παρατάξεις θα διαμορφώσουν την στρατηγική τους.

Από την ανακοίνωση της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» μένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου και αυτό της συνεργασίας με άλλες δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

«Με μεγάλη συμμετοχή συνεδρίασε η παράταξη «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» τη Δευτέρα 24 του Σεπτέμβρη, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής , Λάζαρο Νάτση, σύντομος απολογισμός της παράταξης και αποτυπώθηκαν οι διαφαινόμενες έως σήμερα εξελίξεις, όπως  διαμορφώνονται από τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Εκτιμήθηκε ως σημαντική η δυνατότητα που επιφέρει το νέο εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη τοπικών συμβουλίων κοντά στα προβλήματα των δημοτών και με την στήριξη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων.

Η παράταξη παρακολουθεί τις εξελίξεις, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τις προγραμματικές εκείνες θέσεις που θα συμβάλουν στη διεύρυνση και συνεργασία  με όλους όσους επιθυμούν ένα δήμο δημοκρατικό αποτελεσματικό και κοντά στον Πολίτη.

Το επόμενο διάστημα η παράταξη θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να συγκροτηθούν οι αναγκαίες επιτροπές που θα διασφαλίσουν την εκλογική της ετοιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ