Πόλεμος για το λιμάνι της Πρέβεζας.. Βαρύτατες καταγγελίες από τον Κώστα Νιτσιάκο

dimot6iko simvoylio preveza

Μία βαρύτατη καταγγελία που έγινε από τον γνωστό Γιαννιώτη επιχειρηματία Κώστα Νιτσιάκο συνοδεύτηκε η μαραθώνια συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας με αντικείμενο το master plan και τον χαρακτήρα του λιμανιού.

Εμπορικός, τουριστικός και αλιευτικός χαρακτήρας θα πρέπει να συνυπάρξουν όμως αυτό δεν είναι εύκολο..

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος του λιμανιού όμως αυτό θα γίνει σε βάρος του εμπορικού  τμήματος!

Μέσω του λιμανιού της Πρέβεζας κυρίως, καλύπτονται οι ανάγκες των μεγάλων πτηνοτροφικών συνεταιρισμών και των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, με ζωοτροφές και σόγια.

Κι εδώ ήρθε η καταγγελία του Κώστα Νιτσιάκου.

«Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι, επιχειρηματίες κυρίως του τουρισμού, που δεν συμμερίζονται την ανάγκη ενίσχυσης του εμπορικού τμήματος.  Πολλοί θα ήθελαν να καταργηθεί το εμπορικό τμήμα και να αναπτυχθεί το τουριστικό. Αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα.

Ένας από αυτούς τους επιχειρηματίες με επισκέφθηκε στο γραφείο μου πριν από μερικούς μήνες κι αφού με ενημέρωσε για τις παραμέτρους, από την δική του οπτική γωνία, με απείλησε ευθέως ότι στην περίπτωση που αντιδράσουμε στην προτεινόμενη λύση έχει τη δυνατότητα να προωθήσει κάτι πολύ δυσμενέστερο για μας.

Είμαι αναγκασμένος να αναφερθώ στο περιστατικό για να φανεί πως αντιμετωπίζουν το λιμάνι και καταδεικνύει την αλαζονεία τους για το πώς μπορούν να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα της Ηπείρου» ανέφερε ο κ. Νιτσιάκος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη το λιμάνι του Αστακού μετατρέπεται σε τουριστικό ενώ το λιμάνι της Αμφιλοχίας δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλα καράβια.

«Η μείωση της εμπορικής χρήσης στο λιμάνι της Πρέβεζας θα δημιουργήσει προβλήματα. Χωρίς εναλλακτική λύση θα οδηγηθούμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάτι που θα εκτοξεύσει το κόστος. Η επιβίωσή μας εξαρτάται από το λιμάνι της Πρέβεζας» υπογράμμισε ο κ. Νιτσιάκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» Ανδρέα Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι το μέλλον του λιμανιού της Πρέβεζας είναι ζήτημα που αφορά όλη την Ήπειρο και όχι μόνο την τοπική κοινωνία. Σημείωσε πως αν το εμπορικό τμήμα μειωθεί τότε θα προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, ο οποίος ήδη μαστίζεται από την κρίση.

 «Όλοι είμαστε ένας κρίκος μιας μεγάλης αλυσίδας, πρέπει με σύνεση όλοι να συνεισφέρουμε να παραμείνει και να αναπτυχθεί το λιμάνι με τις τρεις ιδιότητες, γιατί έτσι θα προσφέρει περισσότερα στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της μαρίνας στην Πρέβεζα υποστήριξε ότι το εμπορικό τμήμα του λιμανιού λειτουργεί χωρίς περιβαλλοντικούς όρους και ρυπαίνει. Υποστήριξε ότι διακινούνται μόνο χύδην φορτία.

Παράλληλα υπερασπίστηκε με πάθος τον τουριστικό χαρακτήρα καθώς ο τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία.

«Έκανε τον κύκλο του το εμπορικό λιμάνι μέσα στον ιστορικό ιστό της πόλης» υποστήριξε ο ίδιος και απευθυνόμενος στον Κώστα Νιτσιάκο με πολύ έντονο ύφος είπε «θέλουμε το εμπορικό λιμάνι αλλά να πάει αλλού».

Κατέθεσε μάλιστα και εναλλακτική πρόταση…. Να πάει το εμπορικό λιμάνι στην Ηγουμενίτσα!

Απαντώντας ο κ. Νιτσιάκος σημείωσε πως η τοποθέτηση του κ. Τέφα εκπροσώπου της μαρίνας, επιβεβαιώνει όσα ακριβώς ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το εμπορικό λιμάνι προυπήρχε της επένδυσης που έκανε ο ίδιος στη μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ