Ποιοι επιτρέπεται να μετακινηθούν σε άλλο νομό

dromos vradi

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και πλέον είναι σαφές ότι οι φετινές γιορτές δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτές των προηγούμενων ετών.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα επιτραπούν συναθροίσεις μόνο για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έως 9 άτομα που θα προέρχονται το πολύ από 2 οικογένειες.

Παράλληλα αν και η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ προβλέπεται εξαίρεση για συγκεκριμένες κατηγορίες:

α) Από και προς την εργασία

β) για λόγους υγείας

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ