Ποιοι ανεμβολίαστοι μπορούν να κάνουν τεστ στις ΚΟΜΥ

test komi

Το ερώτημα στην καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης προς την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τους δύο Καθηγητές Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη ήταν σαφές: Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους των ΚΟΜΥ που ανακοινώνονται καθημερινά αφορούν μόνο σε εμβολιασμένους ή όχι..

Και στις απαντήσεις τα πράγματα μπερδεύτηκαν..

«Η οδηγία μας είναι μόνο οι εμβολιασμένοι έχουν πρόσβαση στις δημόσιες δομές Υγείας» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου σχετικά με το ποιοι θα μπορούν να απευθύνονται πλέον στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

«Οι εργαζόμενοι που πρέπει να το πάνε στην εργασία τους, πρέπει να πάνε σε ιδιωτικές δομές. Στις ΚΟΜΥ είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι μπορούν να πάνε είτε άνθρωποι με συμπτώματα είτε παιδιά με θετικό αυτοδιαγνωστικό. Είμαστε όμως σε μεταβατική περίοδο».

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε: «Οποιοσδήποτε έχει συμπτώματα έχει πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο ανεμβολίαστος – ασυμπτωματικός είναι να πάει για τεστ για να το προσκομίσει στη δουλειά».

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να απευθύνονται στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μόνο στην περίπτωση που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ