Ποια μέτρα εξετάζονται για το άνοιγμα των σχολείων

sxoleio matites

Ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ κορονοϊού για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ .

Όπως είπε η κ. Μακρή, ” θα μπορούσε ενδεχομένως η αρχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας να γίνει με ένα rapid test .Λέω ενδεχομένως γιατί είναι κάτι το οποίο το διατυπώνω εγώ χωρίς να σημαίνει ότι συζητήθηκε με την Επιτροπή .Εκείνοι θα μας υποδείξουν και ανάλογα θα το κάνουμε”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου. ” Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, με τα πρωτοκόλλα τα οποία θα εισηγηθούν οι ειδικοί και εμείς θα τα κάνουμε πολιτικές αποφάσεις”, απάντησε.

Η συνεχή συνεργασία με τους ειδικούς

Επίσης μίλησε για το θέμα των πρωτοκόλλων στα σχολεία. ” Έχουμε μπροστά μας 10 ημέρες τις οποίες θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους ειδικούς .Οι ειδικοί που θα έχουν τα επιστημονικά δεδομένα θα υποδείξουν ενδεχομένως προσαρμογές του πρωτοκόλλου του οποίου ισχύει στα σχολεία .Ένα πρωτόκολλο που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ