ΠΟΕΔΗΝ: Πιεστικές οι προθεσμίες για τους εμβολιασμούς

astenis nosokomeio

Την ίδια ώρα, με παρέμβασή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει κλίμα εξαναγκασμού των υγειονομικών στο να απαντήσουν μέχρι το πρωί της Παρασκευής αν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Κλίμα εξαναγκασμού των υγειονομικών να απαντήσουν αν επιθυμούν να εμβολιαστούν μέχρι και σήμερα Παρασκευή, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της,  υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον εμβολιασμό του Υγειονομικού Προσωπικού. «Χάσαμε πολλούς συναδέλφους σε αυτόν τον πόλεμο και άλλοι πολλοί δίνουν την μάχη για την ζωή διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Θέλουμε να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον τραγικό απολογισμό».

Όμως, συνεχίζει, για να επιτύχει ο καθολικός εμβολιασμός του προσωπικού θα πρέπει να υπάρξουν προσεκτικοί χειρισμοί από την μεριά των διοικήσεων των Νοσοκομείων και του Υπουργείου Υγείας.

Η έγγραφη οδηγία που έφτασε στα Νοσοκομεία και ζητάει να δηλώσουν οι συνάδελφοι εάν επιθυμούν να εμβολιαστούν μέχρι την Παρασκευή το πρωί δεν συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Δημιουργεί κλίμα εξαναγκασμού με αποτέλεσα να προβληματίζονται πολλοί συνάδελφοι.

Ως εκ τούτου προτείνουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα να μην ισχύσουν οι πιεστικές ημερομηνίες δήλωσης εμβολιασμού. Οι Επιτροπές Λοιμώξεων να ενημερώσουν το προσωπικό για την ανάγκη εμβολιασμού. Έτσι θεωρούμε ότι θα πειστεί το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού και θα εμβολιαστεί, για καλό δικό μας και των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ