ΠΟΕΔΗΝ εναντίον ΕΟΔΥ για ασθενείς των ΜΕΘ

astenis nosokomeio

Πυρά και από την ΠΟΕΔΗΝ δέχεται ο ΕΟΔΥ καθώς η πρώτη αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που ανακοινώνονται για τους νοσηλευόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Καταγγέλλει ότι οι νοσηλευόμενοι με κορωναϊό στις ΜΕΘ είναι περισσότεροι από όσους ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, «σήμερα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 86 ασθενείς με κορωναϊό και ένα διασωληνωμένο ύποπτο κρούσμα» που αναμένει τα αποτελέσματα του τεστ.

Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει: «Οι νοσηλευόμενοι με κορωναϊό, στις ΜΕΘ, είναι περισσότεροι σήμερα, από όσους ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Νοσηλεύονται 86 ασθενείς με κορωναϊό και ένα ύποπτο κρούσμα. Σήμερα μιλήσαμε με τα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ για περιστατικά κορωναϊού.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι πάνω από το χθεσινό αριθμό που έδωσε ο ΕΟΔΥ. Επίσης το ίδιο και το Σαββατοκύριακο. Δεν κατανοούμε γιατί δίνονται διασωληνωμένοι και όχι αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ. Γι αυτό βλέπουμε και τις μεγάλες αυξομειώσεις από ημέρα σε ημέρα. Μας προετοιμάζουν για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν επικίνδυνα ειδικά στην Αττική. Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Σε λίγο θα δούμε διασωληνωμένους ασθενείς με κορωναϊό να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με άλλα περιστατικά του ιού, ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής».

Η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει αναλυτικά στοιχεία από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες των νοσοκομείων της χώρας και τον αριθμό ασθενών.

Σημειώνεται ότι στις ΜΕΘ της Ηπείρου δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με Covid-19 αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ