ΠΟΕΔΗΝ: Αιτία πολέμου οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

emvoliastiko

Την αντίθεσή της στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού του υγειονομικού προσωπικού εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Μάλιστα, προανήγγειλε κινητοποιήσεις και προσφυγή στα δικαστήρια.

«Αιτία πολέμου είναι η εφαρμογή αυτού του νόμου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που αποφάσισε την Τρίτη 27 Ιουλίου συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 11:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, κατάθεση προσφυγής σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο με πανελλαδική κινητοποίηση στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10:00-15:00 στις 26 Αυγούστου. Παράλληλα, καλεί τους νοσηλευτές, εμβολιασμένους και μη, να μην κοινοποιήσουν στις υπηρεσίες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.

«Η απόφαση αυτή μας στοχοποιεί. Μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλύσει κανένα από τα κλαδικά μας αιτήματα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Προσθέτει ότι «από την πρώτη στιγμή δήλωσε δημόσια και θα συνεχίσει να δηλώνει υπέρμαχος της εμβολιαστικής κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας» και «αποτέλεσμα της θετικής της στάσης, σε συνάρτηση με το αίσθημα ευθύνης που διαθέτει ο κλάδος των υγειονομικών, είναι ο μαζικός, σχεδόν καθολικός εμβολιασμός των υγειονομικών σε ποσοστό 90% (συνυπολογίζοντας όσους διαθέτουν φυσική ανοσία)».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «το μέτρο του υποχρεωτικού επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσεως εμβολιασμού των υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητά του» και πως «η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τη διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας και τον υπουργό Υγείας να αναζητήσει τις λύσεις εκείνες που με πειθώ θα οδηγήσουν σε αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ