Πνευματικό και Πανεπιστήμιο τιμούν το Πολυτεχνείο

POLYTEXNEIOΣτη μακρά πορεία του ελληνισμού υπήρξαν πάντα εκείνοι που έφτιαχναν κάτι από την αρχή. Οι δημιουργοί. Αποτέλεσαν σε όλες τις δύσκολες περιόδους, αυτούς που έδιναν ελπίδα και ενέπνεαν το λαό σε έναν στίχο, με μία μελωδία, με μία ιδέα.

Ιδέες, στίχοι και μουσικές ανταμώνουν σε μία μοναδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

«Ομπρός οι δημιουργοί» είναι ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης με συνδιοργανωτές το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στην Πανεπιστημιούπολη, το Σάββατο στις εννέα το βράδυ.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και η Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, υπό τη διεύθυνση του Φοίβου Παπαδόπουλου, ερμηνεύουν τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη Αντάτζο για κλαρινέτο και έγχορδα, τη Σουίτα «Ένας όμηρος», για πιάνο και ορχήστρα, αποσπάσματα από το Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού καθώς και τραγούδια του συνθέτη από τη δεκαετία του ’70.

Σολίστ: Ιωάννα Φόρτη, Κώστας Θωμαΐδης.

Πιάνο: Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Μπουζούκι: Μανώλης Γιωργοστάθης.

Κλαρινέτο: Ευστάθιος Κιοσόγλου.

Διεύθυνση Χορωδίας: Βαλεντίν Στεφάνωφ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ