Πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων

ASTYNOMIKOI_KYKLVMAΠληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων στην πόλη της Πρέβεζας. Οι δράστες άγνωστοι και τα θύματα οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στην περιοχή.

Τα µέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοßουλίας Διονύσης Παπανίκος, Πέλλα Καλογήρου και Βαγγέλης Νάνος καθώς και η δικηγόρος Μαρίνα Αλµπάνη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, περιέγραψαν δύο περιπτώσεις στις οποίες µετανάστες που επέßαιναν σε ποδήλατα δέχτηκαν παρενόχληση και εξύßριση, ενώ υπήρξε και τραυματισμός, από αγνώστους οι οποίοι επέßαιναν σε µηχανάκια.

Σύµφωνα µε τα µέλη της Αντιραστιστικής Πρωτοßουλίας Πρέßεζας δυστυχώς “πρωταγωνιστές” των περιστατικών αυτών φαίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι νέα παιδιά στα οποία και απευθύνουν έκκληση να αντισταθούν σε τέτοια φαινόµενα ,να σεßαστούν την ανθρώπινη ζωή και να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη, την υποστήριξη και την ßοήθεια προς τους ταλαιπωρηµένους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή µας.

Kαλούν δε τους πολίτες να συµµετάσχουν στο Αντιρατσιστικό Φεστιßάλ, που θα πραγµατοποιηθεί το Σάßßατο 6 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, στη Δημοτική Αγορά Πρέßεζας και το οποίο θα περιλαµßάνει ανοιχτή συζήτηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Σπύρο Μαρκέτο, και τον Νομικό, Βασίλη Παπαστεργίου, καθώς και μουσική με τους “Mini and the moochers” και ”The art of Joy Project” αλλά και πολυπολιτισμική κουζίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ