Πληρότητα στο απόλυτο για τις γιορτές αλλά δύσκολος ο χειμώνας για τα ορεινά..

xeimonas tsepelovo

Εξαιρετικά υψηλές πληρότητες καταγράφουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και σε όλους τους ορεινούς προορισμούς του Νομού για το διάστημα των εορτών.

Οι προκρατήσεις ειδικά για το διάστημα των Χριστουγέννων δείχνουν ότι στην περιοχή δεν θα πέφτει καρφίτσα δίνοντας έτσι μία καλή ανάσα για τους ανθρώπους του κλάδου.

Η πόλη των Ιωαννίνων, το Μέτσοβο και το Ζαγόρι αποτελούν κλασικούς προορισμούς ενώ δυναμικά έχει μπει στη λίστα η περιοχή των Τζουμέρκων και με εμφανή σημάδια ανάκαμψης η Κόνιτσα.

Βέβαια τα τριήμερα και τα τετραήμερα των εορτών δεν αρκούν για να κρατήσουν ζωντανές τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ειδικά στα ορεινά των Ιωαννίνων όπου καταγράφονται σημαντικές και μεγάλες απώλειες λόγω του πολέμου και της ματαίωσης των ταξιδιών από το Ισραήλ.

Παράλληλα το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό ιδίως λόγω της ενέργειας και των αναγκών για θέρμανση.

Τουρισμός για όλους..

Με αυτά  τα δεδομένα ο ξενοδοχειακός και τουριστικός κλάδος αναμένει το άνοιγμα για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους».

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο, φέτος επειδή μεσολάβησαν οι εκλογές και οι φυσικές καταστροφές το πρόγραμμα περνάει από τη μία αναβολή στην άλλη.

Ωστόσο προβλέπεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, αυξάνοντας τους δικαιούχους. Τα vouchers θα δοθούν με κλήρωση, που γίνεται περίπου επτά με 10 μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σενάριο που εξετάζεται είναι η αύξηση της αξίας του voucher από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ, κάτι που μπορεί να δώσει ώθηση στον χειμερινό τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ