Πληρώνεται η Επιστρεπτέα τη νέα εβδομάδα

epistreptea-prokatavoli

Η παράταση του αυστηρού lockdown κατά μια εβδομάδα έχει κόστος 725 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ αφορούν το λιανεμπόριο, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μετά την Καθαρά Δευτέρα, Τρίτη ή Τετάρτη θα γίνουν «μεγάλες πληρωμές» για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων, ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα έχει δημοσιονομική ευελιξία και το 2021 και φαίνεται πως αυτό θα γίνει για όλη την Ευρώπη και για το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι Τρίτη – Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην βδομάδα» όπως ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα. Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ