Πληρωμένη απάντηση για το θερμό επεισόδιο….

OLGAΤις τελευταίες ημέρες, με την ευκολία που παρέχει η ανωνυμία του διαδικτύου, δημοσιεύθηκε κι αναδημοσιεύθηκε μια εντέχνως παραποιημένη εικόνα όπως αποδεικνύεται ενός επεισοδίου περί καπνίσματος που έγινε σε χώρο της Βουλής. Πρωταγωνιστής σε αυτό ο βουλευτής Α’ Αθηνών Ανδρέας Ψυχάρης. Ο κ. Ψυχάρης από τη μία πλευρά, που φαίνεται ότι είχε όλες τις διασυνδέσεις για την διαρροή του επεισοδίου κατά το δοκούν και από την άλλη πλευρά τέσσερις βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Τέσσερις βουλευτές διαφορετικών κομμάτων και συγκεκριμένα η Όλγα Β. Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ, Χρυσούλα – Μαρία Θ. Γιαταγάνα, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Παύλος Γ. Βογιατζής, βουλευτής Λέσβου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με κοινή δήλωση βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Ιδού λοιπόν η ενυπόγραφη παρουσίαση της αλήθειας:

Δίπλα στην αίθουσα της Γερουσίας (και όχι στον προθάλαμο αυτής ή έξω απ’ αυτήν, όπως κατά περίπτωση αναπαράγεται) υπάρχει κλειστός χώρος, ο οποίος είθισται να χρησιμοποιείται από βουλευτές στα διαλείμματα των Επιτροπών ως χώρος καπνίσματος. Σ’ αυτόν βρισκόταν ο βουλευτής Λέσβου κος Παύλος Βογιατζής (Ν. Δ.) ο οποίος συνομιλούσε με την βουλευτή Άρτας κα Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ) και λίγο πιο πέρα οι βουλευτίνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.κ. Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησίας), οι οποίες συνομιλούσαν με μία συνεργάτιδα του βουλευτού Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς – Σπένσερ – Νικολάου Κουίκ.

Ο κος Ψυχάρης περνώντας έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, είδε από την ανοιχτή πόρτα τέσσερις από τους πέντε, καθώς η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν κάπνιζε και ούτε καπνίζει, να συζητούν καπνίζοντας. Εισήλθε στο χώρο και στόχευσε την συνεργάτιδα του κου Κουίκ, τονίζοντάς της με έντονο ύφος πως καπνίζει εκεί, χωρίς μάλιστα να έχει καν τη βουλευτική ιδιότητα. Όταν αυτή αντέδρασε, λέγοντάς του πως το μνημόνιο που αυτός στηρίζει δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ το ότι η ίδια καπνίζει στον συγκεκριμένο χώρο, ο βουλευτής εξεμάνη και της επιτέθηκε φραστικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (άντε από εδώ ρε τσόλι, τσόκαρο κ.ά.). Η κα Γεροβασίλη προσέτρεξε προς υπεράσπισή της, λέγοντάς του σε έντονο ύφος πως είναι ενοχλητικά προκλητικός, του ζήτησε να αποχωρήσει από τον χώρο για να λήξει το συμβάν και μεταξύ τους ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός.

Κατά τη διάρκεια των λεκτικών διαξιφισμών, η βουλευτής Άρτας είπε: «Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το νόμο, πού και πότε. Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου. Πάντως, το μνημόνιό σου που καταλύει το σύνταγμα δεν πρόκειται να το εφαρμόσω. Θα το ανατρέψω».

Αυτή η φράση, όπως και το σύνολο του επεισοδίου, διαστρεβλώθηκε και πανομοιότυπα αναπαράχθηκε από συγκεκριμένα μέσα, παίρνοντας δυσανάλογες διαστάσεις. Αυτές τις εποχές που η χώρα κλυδωνίζεται και ο λαός μας υποφέρει, τέτοια επεισόδια δεν είναι λογικό να αποτελούν είδηση.

«Μας δίνεται λοιπόν όλο το δικαίωμα να συμπεράνουμε πως η παραποίηση και η χρήση του παραπάνω γεγονότος εξυπηρετεί σκοπούς παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού, προπαγάνδας και συκοφάντησης, τουλάχιστον», τονίζεται στη δήλωση των τεσσάρων βουλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ