Πλήρης επιβεβαίωση για τα προβλήματα στην Πάργα

parga_pinakides1Μέσα σε λίγες ώρες ήρθε η επιβεβαίωση όσων γράφαμε για τη σοβαρή αδυναμία του Δήμου Πάργας, να ολοκληρώσει τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο της αποχέτευσης.

Παρότι οι μελέτες ήταν πλήρεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η ένταξη στο ΕΣΠΑ είχε γίνει τον Φεβρουάριο, ο συγκεκριμένος δήμος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες και επιδόθηκε σε ένα απίστευτο ράβε-ξήλωνε, χωρίς ακόμη να έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο της δημοπράτησης.

Τα προβλήματα αυτά επιβεβαιώνονται με το πιο επίσημο τρόπο. Και επιβεβαιώνονται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ανακοίνωσε ότι διατυπώνει σύμφωνη γνώμη για τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ως εξής:

Τη σύμφωνη γνώμη της (υπό προϋποθέσεις) διατυπώνει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου για τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 13.250.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο Δικαιούχος δεσμεύεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι εργασίες κατασκευής των ιδιωτικών συνδέσεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την περαίωση εργασιών του υποέργου ούτως ώστε η Πράξη να δύναται να λειτουργήσει άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ