Πλαταριά.. Πλημμύρισαν σπίτια από το νέο δρόμο

plataria komvos

Τα προβλήματα που ανακύπτουν από την κατασκευή του νέου δρόμου στην Πλαταριά και την απουσία ολοκληρωμένης λύσης στη διευθέτηση των ομβρίων αναδείχθηκαν τις μέρες των έντονων βροχοπτώσεων.

Αρκετοί κάτοικοι μάλιστα που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν ζουν με την αγωνία της επόμενης φοράς.

Της επόμενης φοράς όπου από τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες τα νερά θα καταλήξουν και πάλι εντός των οικιών.

Το πρόβλημα είχε επισημανθεί με την έναρξη κατασκευής του έργου. Ακολούθησαν ορισμένες παρεμβάσεις  για την αντιμετώπισή του, παρότι δεν τις προέβλεπε η αρχική μελέτη.

Με τις παρεμβάσεις αυτές τα όμβρια συγκεντρώνονται και διοχετεύονται σε ένα παλιό τεχνικό έργο, το οποίο όμως δεν έχει καμία διέξοδο καθώς παρεμβάλλονται οικόπεδα και σπίτια. Έτσι ο μεγάλος όγκος νερών αντί να καταλήξει στη θάλασσα καταλήγει μέσα στον οικισμό!

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απευθυνθεί εγγράφως στην Περιφέρεια Ηπείρου αναδεικνύοντας την σοβαρότητα της κατάστασης ενώ το πρόβλημα έχουν εκθέσει και στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τους ίδιους λύση υπάρχει και μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα και γρήγορα. Έτσι τα οφέλη από την κατασκευή του νέου έργου θα είναι πραγματικά και σημαντικά.

Από την πλευρά της Περιφέρειας επισημαίνει ότι η κατασκευή του έργου είναι άρτια και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Το ίδιο αναφέρει και ο ανάδοχος σε επικοινωνία με το Epiruspost, επισημαίνοντας ότι το έργο κατασκευάζεται σύμφωνα με την μελέτη, δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα και ουδέποτε υπήρξαν πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ