Πήραν τα λεφτά των Επιμελητηρίων αποσύρουν τη ρύθμιση

VASILEIOY_VASΗ πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την τρόικα να καταργηθούν οι συνδρομές που καταβάλουν τα μέλη των Επιμελητηρίων για να ενισχυθεί η…ανταγωνιστικότητα αποσύρθηκε μέσα σε ένα 24ωρο και ύστερα από τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν.

Τόσο οι αντιδράσεις των Διοικήσεων όλων των Επιμελητηρίων της χώρας όσο και βουλευτών, όπως του βουλευτή Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου, υποχρέωσαν να αποσυρθεί η πρόταση από τις συζητήσεις.

Όμως τα Επιμελητήρια έχουν δεχθεί ένα καίριο χτύπημα καθώς τα χρήματά τους εξανεμίστηκαν όταν ερήμην τους η Τράπεζα Ελλάδος τα μετέτρεψε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με αποτέλεσμα να απολέσουν το 60% της αξίας.

«Μας συγχωρείται αλλά τα λεφτά σας επενδύθηκαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και αυτή τη στιγμή από 2 εκατομμύρια είναι 763.000 ευρώ».

Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, από την Τράπεζα της Ελλάδος όταν η πρώτη επιχείρησε να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη. Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το PSI θα επέλθει νέα μείωση. Ότι δηλαδή συγκεντρώθηκε από τους μικρομεσαίους τα τελευταία χρόνια, καθώς τα Επιμελητήρια δεν επιχορηγούνται εξανεμίστηκε.

«Είναι σαν να μπαίνουν στα σπίτια μας και στις καταθέσεις μας και να τις παίζουν σε ομόλογα, χωρίς την έγκρισή μας. Σε όλη την Ελλάδα τα χρήματα των επιμελητηρίων ήταν 56,2 εκ. και έμειναν 21,8 εκ.. Μια μείωση δηλαδή 60%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Βασίλης Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ