Ποιοι θα εκλέγονταν βουλευτές και ποιοί όχι με τη νέα απογραφή

BLETSAS_SAKHSΑνάλυση: Σάκης Βλέτσας

Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας που κατατέθηκε για επεξεργασία στο ΣτΕ, 14 βουλευτές δεν θα είχαν εκλεγεί και στη θέση τους θα ήταν άλλοι 14 που τώρα έμειναν εκτός Βουλής. Ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος δεν επηρεάζεται.

Συγκεκριμένα στη Β΄ Αθηνών στις 2 επιπλέον έδρες θα εκλέγονταν ο κ. Παπαθανασίου (ΝΔ) και επίσης ο κ. Λεβέντης (ΔΗΜΑΡ). Στο Υπόλοιπο Αττικής όπου οι έδρες αυξάνονται κατά 3 θα εκλέγονταν ο κ. Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ) και οι κυρίες Αρβανίτη (ΑΝ.ΕΛ.) και Κατάτση (ΧΡ. ΑΥΓΗ).Στην Α΄ Αθηνών όπου οι έδρες μειώνονται κατά 3 θα έμεναν εκτός Βουλής οι κ. Ψυχάρης και Παυλόπουλος (ΝΔ) και η κ. Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ). Στη Β΄ Θεσσαλονίκης τις 2 επιπλέον έδρες θα έπαιρναν ο κ. Πλωμαρίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Κουκουλεκίδης (ΠΑΣΟΚ).

Στα Ιωάννινα η ΝΔ θα έβγαζε 4 Βουλευτές και έτσι θα εκλέγονταν και ο γιατρός κ. Φίλ. Σιάκας στη θέση του ανεξάρτητου πλέον κ. Κασσή (ΠΑΣΟΚ). Στο Νομό Κυκλάδων η ΝΔ θα έπαιρνε άλλες δύο έδρες με τον κ. Βακόνδιο και την κ. Μονογυιού και θα έχανε την έδρα του ο κ. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ). Στο Νομό Βοιωτίας όπου μειώνονται οι έδρες εκτός Βουλής θα έμεναν οι κ. Κουτσούμπας (ΝΔ) και Καράμπελας (ΝΔ) ενώ θα εκλέγονταν ο κ. Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ).

Στο Νομό Καρδίτσας θα έχανε την έδρα του ο κ. Σιούφας (ΝΔ) ενώ στο Νομό Τρικάλων θα εκλέγονταν ο κ. Σακκάς (ΝΔ) στη θέση της κ. Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ εκτός θα έμενε λόγω της μείωσης των εδρών και ο κ. Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ). Στην Μαγνησία θα είχε εκλεγεί η κ. Μακρή (ΝΔ). Στην Αιτωλοακαρνανία η μείωση θα κόστιζε την έδρα στην κ. Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ) και στις Σέρρες στην κ. Σταμπούλη. Στην Αχαΐα η μείωση από τις 9 στις 8 έδρες θα κόστιζε την εκλογή στον κ. Ντάβρη (ΑΝ.ΕΛ.). Θα έχανε την έδρα του στο Νομό Ηλείας ο κ. Μαρίνος (ΝΔ). Στο Νομό Μεσσηνίας Βουλευτής θα εκλέγονταν ο κ. Χρυσομάλλης (ΝΔ) και θα έμενε έξω ο κ. Κουκουτσής (ΧΡ. ΑΥΓΗ). Στο Νομό Λακωνίας θα έχανε την έδρα της η κ. Πατριανάκου (ΝΔ) ενώ θα εκλέγονταν ο κ. Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος έχασε την έδρα του λόγω εξομάλυνσης την τελευταία στιγμή.

Τέλος στην Θεσπρωτία που πλέον από μονοεδρική γίνεται διεδρική θα εκλέγονταν και ο κ. Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ).

Σάκης Βλέτσας Πολιτικός Μηχανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ