Πήγε στην ΕΜΑΚ ο Γιώργος Αμυράς

Οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ) είναι επίλεκτες ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος και αποτελούν την πρώτη και βασικότερη γραμμή άμυνας απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρόσφατος ισχυρός σεισμός στη γειτονική Αλβανία με τα πολλά θύματα και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, προσέφερε χείρα βοηθείας στη γείτονα χώρα στέλνοντας ειδικά κλιμάκια για να βοηθήσουν στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων.

Καταλυτική η παρουσία της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων στον σεισμό της Αλβανίας, καθώς η 15μελής ομάδα που στάλθηκε ήταν υπεύθυνη για τη διάσωση ενός 24χρονου άνδρα στο Δυρράχιο.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ, Γιώργος Αμυράς είχε την τιμή να συναντήσει τα στελέχη της εξαιρετικής αυτής Μονάδας πραγματοποιώντας επίσκεψη στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό, στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων. Ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, καθώς και ο διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού, κ. Αδαμάντιος Κλεφτάκης, ενημέρωσαν τον βουλευτή για ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση και ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της όσο και με την ανάγκη συνεχόμενης κατάρτισης της ήδη υψηλού επιπέδου ομάδας.

Ο κ. Αμυράς ξεναγήθηκε στους χώρους του Σταθμού και εξήρε την ετοιμότητα της Μονάδας λέγοντας: «Βρίσκομαι δίπλα σας αναλογιζόμενος τα όσα προσφέρετε καθημερινά στον τόπο μας και θα θέσω στη φυσική και πολιτική Ηγεσία του Σώματος όλα τα ανοιχτά ζητήματα που δυσκολεύουν το έργο σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ